Toeristische informatie over Tsjechië

Tsjechië is een culturele parel met een erfgoed van talloze prachtige middeleeuwse dorpen en steden waaronder de unieke hoofdstad Praag, waarvan het oude historische centrum tot een van de betoverendste ter wereld wordt gerekend. Inmiddels behoren 11 Tsjechische steden en locaties tot de UNESCO Wereld Erfgoed lijst.

In veel opzichten is de Tsjechische Republiek een droom voor zowel de sportieve als de meer cultureel ingestelde vakantieganger. Het wemelt er letterlijk van de middeleeuwse kasteeltjes en stadjes. Er zijn drukke toeristische trekpleisters, maar ook prachtige stille wandel- en fietsroutes. Het land beslaat een oppervlakte twee maal zo groot als Nederland en heeft slechts 10 miljoen inwoners. De afstanden zijn er te overzien, u hoeft tijdens uw vakantie nooit urenlange autoritten te maken om ergens te komen.

Sinds het wegvallen van het beruchte "ijzeren gordijn" is het toerisme in Tsjechië goed in ontwikkeling. Zelf zeggen de Tsjechen trots "ons land heeft alles behalve een zee" Geografisch gezien ligt het land centraler in het nieuwe Europa dan Zwitserland. Het beschikt over vergelijkbaar natuurschoon hoewel de bergtoppen minder hoog reiken.

Bovendien is het er vergeleken met de West-Europese levensstandaard nog steeds goedkoop. Openbaarvervoer en toegangskaartjes zijn goedkoop en onderdak is zeer betaalbaar. De meeste consumptiegoederen zijn niet duur, op de luxe artikelen na. Het prijsniveau in de restaurants en cafés ligt op ongeveer een derde van dat in de overige West-Europese landen.

De toerist vindt hier alle gemakken die hij thuis ook gewend is. Met uw (post)bankpas en creditcard kunt u in veel gevallen in supermarkten en warenhuizen betalen en bij alle pinautomaten geld opnemen. Internet en mobiel bellen zijn eveneens ingeburgerd en de posterijen werken minstens zo efficiënt als thuis. De medische stand is zeer bekwaam en een bezoek aan dokter en tandarts kost u (of uw verzekeraar) aanzienlijk minder dan in Nederland. Kortom, u kunt uw verblijf in Tsjechië zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt en wie wil er niet voor relatief weinig geld in een
comfortabele omgeving vakantie vieren.

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
img-20160828-wa0003.jpg