De omgeving

Hotel Zamecek Kaplice ligt midden in het bos tussen de twee stadjes Cesky Krumlov (Unesco Wereld Erfgoed) en Ceske Budejovice (het voormalige Budweis op 30 km afstand).

Het is een streek met weelderige bossen en ruige heuvels, woongebied van herten en wilde zwijnen. Eekhoorntjes struinen bij het hotel in de hazelaars en door de achtertuin stroomt het visrijke riviertje de Malse waar in de zomer heerlijk in gezwommen kan worden.

Het Hotel grenst aan de Novohradské Hory een beschermd natuurpark waar je prachtige wandelingen of fietstochten kunt maken in de ongerepte natuur. Raften of kanoën kunt u op de Vltava en op ca. 37 km ligt het Lipno stuwmeer waar de watersporter het ook naar zijn zin zal hebben. In de winter is er een groot ski areaal en maken ze op het meer de langste schaatsbaan van Europa bijna 11km lang en een breedte van 6-8m.

In Ceske Budejovice (het voormalige Budweis) valt de brouwerij van het Budweiser Bier te bezichtigen en ook het South Bohemian Motorcycle Centrum is een bezoek waard met een mooie verzameling Tsjechische Jawa's en een tiental oude prachtige Harley Davidsons.

Links:

www.vooi.nl
www.middeneuropa.nl
www.tsjechie.nl
www.tsjechie.net
tsjechie.startkabel.nl
tsjechie.startpagina.be
www.lipno.info
www.hrad-rozmberk.cz
www.hochficht.at
www.ckrumlov.info
www.weeronline.nl
www.mooistehotels.eu
www.charmelogies.com
www.bedandbreakfast.be
vakantielandgenoten.com

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
img-20160828-wa0003.jpg